Изграждат 10 нови детски градини

Детска градина „Перуника“ приема на 15 септември 160 деца, след цялостна реконструкция и ремонт


„В началото на мандата обещах да решим проблема с недостига и места в детските градини и ясли и вече изграждаме 10 нови детски заведения. Обещах 12 нови детски градини и ще го изпълним“. Това заяви кметът Здравко Димитров по време на официалното откриване на обновената ДГ „Перуника“.

На събитието присъстваха зам.-кметове по строителство Пламен Райчев, по образование Стефан Стоянов, по социални дейности Георги Титюков, кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, общински съветници, представители на образователните институции, представители на строителите, проектантите и надзора.

По думите на Здравко Димитров Пловдив расте изключително бързо заради добрите възможности за работа и високото качество на живот. Той е все по-предпочитан от младите хора и семейства. Затова има и недостиг на места в детските заведения. Освен „Перуника“ Община Пловдив в момента изгражда или реконструира още 10 детски заведения, сред които 5 детски градини в район „Централен“, 2 – в район „Южен“, 1 – в район „Тракия“ и 1 детска ясла и една 1 градина в район „Източен“.

„Надяваме се, че до края на годината ще открием две нови детски градини с близо 450 нови места, което ще помогне за решаване на проблема с недостига на места“, заяви още кметът.

Той пожела успех на екипа, който ще посрещне 160 деца на 15 септември.

Проектът беше представен от заместник-кмета по строителство Пламен Райчев. Той обясни, че проектът е на стойност близо 3 млн. лв. С тези средства сградата е изцяло обновена, подменена е дограмата и подовите настилка, положена е топлоизолация на стените и покривите. Сменени са вътрешната и външната ВиК инсталация, както и отоплителната, вентилационната и климатизационната системи.

Детската градина разполага с озвучителна и мултимедийна инсталация с помощта, на които ще се онагледяват уроците. Всяка една от стаите е боядисана в различни цветове, за да могат децата да си разпознават стаите си.

Малчуганите имат прекрасни условия за спорт – закрит плувен басейн и нов физкултурен салон. Дворът е изцяло обновен с нови съоръжения и специална настилка, която предпазва децата от травми. Поставено е ново вътрешно, фасадно и площадково осветление.

Родителското настоятелство благодари от името на всички родители за прекрасните условия в градината и за усилията на Община Пловдив да модернизира и подобри базата на детската градина.

Лентата прерязаха Здравко Димитров, Георги Стаменов и директорката Адриана Терзиева.

Специалната програма за празника подготвиха децата от 3 „а“ и 3 „б“ група.

Припомняме ви, че проектът се реализира с безвъзмездна помощ от ОП „Региони в растеж“ и се съфинансира от бюджета на Община Пловдив. Сградата се намира на ул. „Марагидик“ 37А, район „Централен“.
ДГ_Перуника_Откриване (22) ДГ_Перуника_Откриване (21) ДГ_Перуника_Откриване (20) ДГ_Перуника_Откриване (19) ДГ_Перуника_Откриване (18) ДГ_Перуника_Откриване (17) ДГ_Перуника_Откриване (16) ДГ_Перуника_Откриване (15) ДГ_Перуника_Откриване (14) ДГ_Перуника_Откриване (13) ДГ_Перуника_Откриване (12) ДГ_Перуника_Откриване (11) ДГ_Перуника_Откриване (10) ДГ_Перуника_Откриване (9) ДГ_Перуника_Откриване (8) ДГ_Перуника_Откриване (7) ДГ_Перуника_Откриване (6) ДГ_Перуника_Откриване (5) ДГ_Перуника_Откриване (4) ДГ_Перуника_Откриване (3) ДГ_Перуника_Откриване (2) ДГ_Перуника_Откриване (1)

www.plovdiv.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.