„Светлина и надежда“ около елхата в Стария град

Празникът „Светлина и Надежда“ започва в Стария град. Това е седмото му издание, а инициативата е на почетния консул на Армения в Пловдив Ехиязар Узунян.
Началото ще бъде дадено в 11 ч. на Лапидариума с украсяване на Колдно дърво. Светлините му ще бъдат запалени в 17 ч. от консул Ехиязар Узунян и децата от Сдружение „Паралелен свят“. През деня децата ще участват в работилница за коледни творения в Балабановата къща. От 18 часа на Римския стадион започва празнечин концерт с участието на Пловдивското певческо дружество „Ангел Букорещлиев“, вокална формация на ОУ „В. и К. Тютюнджиян”, деца от руската общност и читалище „Шалом Алейхем“.
„С празничен концерт да започнем месеца и да запалим светлината на очакванията за 2018-та!“, призовават организаторите от Арменския културно-информационен център в Пловдив и Общинския институт „Старинен Пловдив“. Те уверяват, че всеки може да запали свещичка и да я остави да гори на Римския стадион.

Утре ще бъде открита изложбата „Коледен благослов“, която показва обредни хлябове, картички с българска бродерия, коледарско дръвце, сурвачки, сувенири. Ще бъде представена обредността преди Коледа.

В тазгодишното издание на празника „Светлина и надежда“ са включени прояви до 16 декември./bnr