„Лезгинка” пренася красотата на Кавказ в Пловдив

 „Лезгинка“  ще разкрие красотата на Кавказ във вихрен танцов спектакъл на 2 декември от 19 часа в Дома на културата „Борис Христов”. 

Държавният академичен ансамбъл ще представи програма с най-красивите танци на Дагестан, в които умело са вплетени елементи от традиционното изкуство и съвременната хореография.

Вихрените танци, наподобяващи в известна степен българските ритми заради общите ни прабългарски корени, ще се допълват с изящни оригинални носии, казват организаторите от „Жокер Медия”.

„Лезгинка“ представлява мултиетнически състав, в който можете да видите не само красотата на кавказкия фолклор, но и песните на 33-те националности от Дагестан и Северен Кавказ. Танцьорите показват, че въпреки многото различни националности, могат плодотворно обединяват усилията си в конструктивни и творчески цели. Затова мотото на спектакъла, който ще видим под тепетата, е “Щастливото семейство”.

Ансамбълът е гастролирал с програмите си навсякъде по света. Танцьорите държат своеобразен рекорд – 79 изнесени спектакъла за 10 дни. През 2014 г. „Лезгинка” участваше в церемониите за откриването и закриването на Зимните олимпийски игри в Сочи.
www.plovdivtime.bg