Пловдивският панаир отваря врати

73 –ят международен технически панаир се открива днес в Пловдив. Очаква се лентата да пререже министърът на икономиката Емил Караниколов. Общо с 20% повече са изложбените площи, ангажирани до момента за предстоящия панаир в Пловдив.

Той ще се провежда от днес до 30 септември. Очаква се на форума да се съберат компании от 40 държави, работещи в областта на електрониката и електротехниката, енергетиката и екологията, информационните технологии, роботиката и автоматизацията, машиностроенето, строителството, химическата и минната промишленост и др.

Най-голям скок в своето развитие прави специализираната изложба „Стройтех“. Към момента участниците са с 19% повече, а изложбените площи нарастват с 64%. С най-голям брой участници отново ще бъде „Машиностроене“, лидерът сред 11-те специализирани изложби в рамките на Есенния панаир в Пловдив. Секция за агротехника и оборудване за селското стопанство разшири нейния браншови обхват. Новото през тази есен е експозицията имоти в Стойтех, както и изложбата на тежка механизация. Най-атрактивната изложба – „Автосвят Пловдив“, ще предложи по-богата гама камиони, автобуси и специализирани превозни средства. На 28 септември ще се проведе най-голямата технологична среща на Балканите.Бнр