„Михалково“ открива нов Логистичен център в Пловдив

На 19 септември 2017 г. компанията за бутилиране на минерална вода „Михалково“ открива официално най-новата си придобивка – модерен Логистичен център на южната дъга на Околовръстния път на Пловдив, на няколко километра от АМ Тракия. Инвестициията е в отговор на дълготрайния успешен растеж на компанията през последните години.

Логистичният център е разположен на площ от 6 500 кв. м, от които 1500 кв. м закрита. Новото съоръжение ще позволи да се посрещнат индивидуалните изисквания на клиентите по най-добрия и най-бърз възможен начин.

С изграждането му ще се оптимизира дейността по складиране на готовата продукция. Той е оборудван с най-новата в технологично отношение автоматизирана складова шатъл система, която позволява по–рентабилно, лесно и сигурно използване на стелажите и едновременно с това увеличава значително полезно-използваемата площ и повишава капацитета на съхранение, което ще позволи по-гъвкаво обслужване на потребителите.

Логистичният център е изцяло с осветителни тела с LED светлинни източници, които намаляват консумираната електроенергия, а и предоставят високо качество на светлината с добро цветопредаване, което оптимизира условията на труд за персонала. С това комплексът е още по-природосъобразен.

Проектант на Логистичния център е арх. Татяна Михайлова от Архитектурно бюро Михайлови, а строително-монтажните дейности са изпълнени от Фригопан ООД.

Построяването на новия логистичен център е инвестиция от първостепенна важност за компанията. Благодарение на нея ще се увеличат наличностите и ще се намали времето между заявка и доставка.
www.gradat.bg