Конфискуваха 4 650 кутии нелегални цигари

Над 93 300 къса незаконни цигари конфискуваха при съвместна акция полицаи от Пловдив и Стамболийски.

След задълбочена оперативна разработка, криминалистите от Шесто РУ в Столипиново са претърсили няколко наблюдавани обекта, а колегите им от Стамболийски – в село Устина. В резултат са открити общо 4650 кутии нелегални цигари, равняващи се приблизително на 10 мастербокса.
Отделно са конфискувани и 5 кг нарязан тютюн, обработен и подготвен за пласиране. В ареста за 24 часа са задържани мъж и жена, пловдивчани, и двамата криминално проявени и осъждани.

Това е поредният крупен удар върху тютюневата мафия в града и региона.

Преди три дни, във вторник, пак при акция в Столипиново от частен дом беше иззет над половин тон контрабанден тютюн. Допълнително там полицаите откриха и 72 000 празни заготовки за цигари, около 50 машинки за пълнене, 12 000 самозалепващи се найлонови пликчета, още близо 5 000 торбички и електронна везна. И в този случай контрабандистите се оказаха мъж и жена, с предишни криминални прояви и присъди.

На 14 август – нов удар на пловдивските полицаи – при внезапна проверка в множество магазинчета, лавки и сергии бяха конфискувани почти хиляда и 50 кутии цигари без бандерол от различни марки и 90 килограма тютюн. Тогава бяха арестувани шестима контрабандисти, сред които и жена.

Случаите са предадени на прокуратурата. /BNR