Пловдив почете 180 години от рождението на Васил Левски

С поклонение и полагане на венци и цветя пред паметника на Васил Левски на централната алея на Бунарджика, днес в Пловдив беше почетена 180-та годишнина от рождението на Апостола на Свободата.

Тържественото слово пред събралата се пловдивска общественост бе произнесено от тазгодишния носител на Национална награда „Христо Г.Данов“ за литература – българският поет, писател и драматург Недялко Славов. Водещ на честването на кръглата годишнина бе Златко Павлов. В церемонията участваха представителни формирования от Пловдивския гарнизон, военен духов оркестър и венценосци.

Сред официалните гости на общоградското честване бяха народните представители от Пловдив в 44-то НС – Менда Стоянова, Спас Гърневски и доц. Георги Йорданов, Областният управител Здравко Димитров, заедно с тримата си заместници – Евелина Апостолова, Петър Петров и Димитър Керин, главният секретар на Областна администрация – Пловдив, Председателят на Общински съвет – Савина Петкова, бригаден генерал Явор Матеев – началник  на гарнизон Пловдив и командир на 68-а бригада „Специални сили“, политически и обществени организации, граждани и медии.

Община Пловдив бе представена от заместник-кметовете Розалин Петков, Александър Държиков, Стефан Стоянов, Златин Велев и Георги Титюков, районните кметове, Обществения  посредник – Борислав Стаматов, директорите на общински предприятия и на ОИ „Старинен Пловдив“ Минко Кафтански, общински съветници и представители на администрацията. По традиция присъстваха и членове на пловдивския Общински комитет „Васил Левски“, които поднесоха „Гирлянд на славата“ и на Комитет „Родолюбие“, облечени в униформи в почетен строй до военното формирование.
www.plovdiv.bg