Звезден състав поставя „Турандот” на Античния театър

Корейското сопрано Лила Лий и тенорът със световна слава Камен Чанев са в главните роли в операта на Пучини

„Турандот” на Джакомо Пучини ще бъде поставена този петък, 21 юли от 21 часа на Античния театър в Пловдив. В спектакъла, част от фестивала „OPERA OPEN 2017”, ще вземат участие световни звезди на класическата музика.

Превърналата се в любимка на публиката на OPERA OPEN 2016, корейското сопрано Лила Лий, ще гостува отново в оперния спектакъл. Азиатската изпълнителка покори Античния театър със своята артистична интерпретация на образа на жестоката китайска принцеса и с перфектните си вокални качества.

Последните анагжименти на Лила Лий през 2017 са в Операта на Верона като Тоска. На сцената ще й партнира любимецът на пловдивската оперна публика – Камен Чанев, който през лятото изпълнява ролята на Калаф в Берлинската опера! Тенорът с международна кариера пристига за репетиции в Пловдив директно от гастрол в Нова Зеландия.

Диригент на „Турандот” е Линус Лернер – артистичен директор на Симфоничния оркестър в Южна Аризона в САЩ и на Симфоничния оркестър на Рио Гранде до Норте в Бразилия.

Останалите роли в постановката на доц. Нина Найденова са поверени на Евгения Ралчева, Апостол Миленков, Александър Баранов, Александър Крунев, Марк Фаулър и Борис Кучков.

Режисьор на спектакъла: Нина Найденова

Художник на декора: Борис Стойнов
Художник на костюмите: Цветанка Петкова – Стойнова
Хореограф: Боряна Сечанова
Диригент на хора: Константин Добройков
Концертмайстор: Виеслав Новак

„OPERA OPEN 2017” е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.
www.plovdivtime.bg