Демонтират Бетонния мост в Пловдив, Коматевско шосе готово в края на август

Бетонният мост в Пловдив ще бъде демонтиран, съобщи кметът Иван Тотев.

Градоначалникът поясни, че след проведена среща с представители на Национална компания железопътна инфраструктура (НКЖИ) е станало ясно, че с реализирането на пробива под Централна гара, съоръжението отпада и ще бъде премахнато.

За целта на утрешната сесия на ОбС в извънреден порядък влиза предложение за проектирането на нов мост, който ще свързва районите „Южен“ и Тракия“. В точката ще бъдат включени и
проектиране на Рогошко шосе, на ул. „Даме Груев“, изграждането на нова велоалейна мрежа и продължението на ул. „Македония“ до бул. „Ал. Стамболийски“.

Очаква се до края на седмицата движението по източното платно бул. „Руски“, където в момента се полага последната асфалтова настилка, да бъде пуснато. Техниката ще бъде преместена на бул. „6-ти септември“.

След като работата по бул. „Руски“ приключи, веднага започва и реконструкцията на последния участък от „Васил Априлов“ – от ул. „Войнишка слава“ до бул. „Шести септември“, каза още Тотев. Строителните дейности ще започнат с полагане на топлопреносната мрежа. Ще бъде създадена нова организация на движението.

По отношение на Коматевско шосе, очакванията на Община Пловдив са движението да бъде пуснато в края на август.

Програмата за проектиране на мащабни за града инфраструктурни обекти, която ще бъде гласувана на предстоящата сесия на местния парламент, е на стойност 700 000 лева.

Стана ясно още, че в сградата на общинската болница  „Св. Мина“ ще бъде преместено ДКЦ 6. На мястото на медицинския център ще бъде построен многоетажен паркинг.
www.dariknews.bg