Пловдивски художник представя пътешествията си из Европа в акварели

Регионален етнографски музей – Пловдив представя изложба „Акварели от 34 европейски страни“ на Георги Терзиев

През месец юни 1996 г. пловдивският художник Георги Терзиев прави първата си самостоятелна изложба, която е представена в Регионален етнографски музей – Пловдив. Оттогава са минали повече от 20 години, през които авторът не спира да твори и да радва духовете на пловдивската публика с великолепни акварели. Георги Терзиев рисува с характерен стил и прецизна акварелна техника.

Най-новата изложба на художника е вдъхновена от пътешествията му из Европа. Този път Георги Терзиев ни представя своите акварели от 34 европейски страни. След последните му изложби в Барселона през месец март 2016, в Лондон през септември 2016 и в Поморие през май 2017 г., това е двадесет и седмата му поредна самостоятелна изложба отново в родния град Пловдив. Авторът разказва: „Много обичам да пътешествам и след всяко завръщане се чувствам обновен, трансформиран и с нови очи преоткривам прекрасната ни България! Категоричен съм, че пътешествията по света изключително много повлияха върху духовното ми и артистично развитие! Тази изложба е вид отражение на моята лична и творческа биографии…!“

Официалното откриване на изложбата ще бъде на 13 юни 2017 г. от 18:00 ч. в големия салон на първия етаж на Регионален етнографски музей – Пловдив. Изложбата ще продължи до края на месец юни.
www.podtepeto.com