Завърши грубият строеж на новия административно-информационен център на Медицинския университет в Пловдив

Напредва изграждането на модерния административно-информационен комплекс на Медицинския университет в Пловдив. Новата двуетажна сграда ще замени предишния неугледен вход на университетската база на бул. „Васил Априлов“ 15.

Вече е завършен грубият строеж и започва изпълнение на окачената стъклена фасада и инсталационните мрежи. Планираният срок за откриване на комплекса е през септември т.г. Инвестицията, осигурена от МУ Пловдив, възлиза на 3,2 млн. лв. с ДДС.

Разгънатата застроена площ на сградата е 1612 кв. м, а застроеният обем – 6689,97 куб. м.

Проектът е изготвен от екип на RT Consult с водещ проектант арх. Радко Тодоров и конструктор – инж. Румяна Ахрянова. Изпълнител е консорциум „Корект Строй“ с партньори „Бибов и Ко“ ООД и „Климатрейд инженеринг“ ООД.

На първо ниво са разположени информационно-приемен център, малък кафе-бюфет, ведомствен кафе-клуб и два търговски обекта.

На второто ниво (кота +5.00 м) се помещават кабинети, архив, заседателна зала и място за попълване на документи. Достъпът до него е посредством асансьор и стълбищна клетка.

Конструкцията на сградата е стоманобетонова – монолитна. Външните ограждащи стени са проектирани от керамични блокчета – тухли от 25 см с топлоизолация и мазилка, а на места с топлоизолация от каменна вата. Външният облик на сградата е решен с вентилеруема фасада с керамична облицовка с HPL плоскости, композитни алуминиеви панели etalbond®  и PVC дограма.
www.gradat.bg