Стоян Куцев открива изложба „Стъпки” в Градската галерия

Изтъкнатият пловдивски художник ще покаже 25 картини от различни творчески периоди

Изтъкнатият пловдивски художник Стоян Куцев ще открие изложба под надслов „Стъпки” на 2 юни от 18 часа в Градската художествена галерия на ул. „Княз Александър I“№15. В ретроспекцията на неговия твочески път са включени 25 произведения, характеризиращи различни етапи от изследването на теми и художествени форми, занимавали автора през годините.

За него проф.Станислав Памукчиев пише: „Усвоявайки нови пластични и концептуални кодове, Стоян Куцев потърси адекватни съвременни средства, нови технологии и материали, за да артикулира своята артистична рефлективност.“ В експозицията са подбрани творби от циклите: „Аритметичен ритъм на влязла светлина“ (1991г.), „Към воайора мизантроп“ (2007г.), „Знаци и символи“ (2010г.), „Червено“ (2014г.), представящи обекти, пластика, дигитален печат, живопис.

Стоян Куцев завършва Националната художествена академия в София, специалност “Живопис”, в класа на проф. Найден Петков през 1992 г. Специализирал е в Париж, Франция. Преподавал е в Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов“ в Пловдив, чийто възпитаник е.

Автор е на 10 самостоятелни изложби в страната, участвал е в десетки групови изяви. Член е на Съюза на българските художници, на Дружеството на пловдивските художници, както и на сдруженията „Изкуството днес“ и „Графично ателие“. Изложбата ще продължи до 13 юни.
www.plovdivtime.bg