16 международни събития представя 11-то издание на „Черната кутия“

11-то издание  на Международния фестивал за театър и съвременен танц „Черната кутия“ ще се проведе от 31 май до 6 юни 2017 г. в Пловдив, под патронажа на Министерство на културата.

От създаването през 2007 г. до днес, Община Пловдив традиционно застава зад проявата и през тази година фестивалът отново е част от Календара на културните събития за 2017 г. , като финансовата подкрепа е в размер на 36 000 лв.

16 международни събития – театър, пърформанс, съвременен танц, майсторски класове, уъркшоп и други ще бъдат представени в рамките на 7 дни.

„Всички прояви от програмата ще оставят трайни впечатления и ще донесат истинска наслада на публиката. Хубаво да се видят всички, ако разбира се човек има тази възможност“, заяви заместник-кметът по култура Александър Държиков.

Недялко Славов от едноименната фондация „Черната кутия“ благодари на партньорите на 11-тото издание на фестивала и подчерта, че събитиего работи много активно за каузата „Пловдив – 2019“.

Акцентите от програмата представи Слава Младенова. Официално откриване е на 31 май от 19 часа в Камерната зала на Драматичен театър – Пловдив с представлението „Джоузефина“ на белгийската ChaliWate Company.

 Спектакълът „Джоузефина“ е носител на редица награди. Coups de coeurs на Vue sur la Relève Festival – Montréal (2009). Избран е за най-добър спектакъл на Festival Internacional de Teatro Nuevo Leon в Монтерей, Мексико (2011). Получава наградата на публиката на Feria Internacional de Teatro y Danza de Huesca, Испания (2012) и е селектиран за Prix de la critique (2013) – Белгия, в категория „Откритие“. Режисура и изпълнение – Сандрин Еуро и Сикер Дюриу,  драматургия – Катя Монтеняк, декор – Карин Галарно и Тибо Ванден Стийн, светлинен дизайн -Фредерик Гравел и Жероме Дежан, озвучаване – Нанси Бусиер. Гостуването на продукцията се осъществява с подкрепата на Белгийското посолство в България.
www.dariknews.bg