Арт и био в едно на фест в Садово

Фестивал на еко, био производителите и арт творците се провежда през уикенда на централния площад в Садово

Близо 40 изложители се обединяват около натуралното, родното и традиционното и показват продукцията си. Форумът ще продължи до неделя с много концерти, презентации, демонстрации, дегустации, дискусии и работилници.

Посетителите могат да се насладят на фолклорното творчество на самодейни групи от няколко общини в страната, които ще покажат своите певчески умения от 18 до 20 ч. Очаква ги изключително богата програма, увери Нели Дакова, организатор на събитието, което се провежда едновременно с традиционния Празник на фъстъка и с Първия национален фолклорен фестивал „Георги Пендов“, посветен на известния кларинетист, родом от Садово. Желаещите да научат нови неща и да развият интересни умения могат да се включат в различните работилници по време на празника.

Ще си направим ядкови млека и сладоледи от тях, фрешове, ще замесим хляб от лимец с квас или ще опечем баница, ще си направим свещи, натурални сапуни и кремчета,  ще изработим красоти от рециклирана хартия и материали, ще се научим да плъстим вълна без рязане и шиене, като използваме техниката на мокро плъстене – само със сапун и вода. В работилниците ще декорираме еко торбички в наш собствен стил, ще видим как се правят компостери за градината или терасата от подръчни материали. И защото сме екологични, ще използваме някои от нашите отпадъци от фестивала, за да ги претворим с любов и да им дадем нов живот, каза Нели Дакова.
www.marica.bg