Пловдив с дестинации култура, архитектура, земеделие

Пъзелът на властта се сглоби – след този, в държавата, вече – и в Пловдив. Дестинацията е изненадваща, независимо, че буди респект. Бившият заместник-кмет по транспорт и сигурност Александър Държиков поема овакантения пост на заместник-кмет с ресор „Култура“ от Амелия Гешева, която бе назначена за заместник-министър на културата в третия кабинет на Бойко Борисов. Много предизвикателства и очаквания са замесени в тази сплав на гражданската надежда, следваща избора. В ефира на Радио Пловдив – коментар на Александър Държиков.
Предложение за цветно фасадно оформяне на сгради в града влиза за обсъждане в Пловдивския ОбС. Как ще подобри облика на Пловдив и заобикалящата ни среда решението за обемно-пространствено и художествено въздействие на санираните сгради – от името на вносителите – „Кауза Пловдив“ – събеседник – арх. Цветелин Цоневски.

Земеделието като национален приоритет и тема на първия от серия дебати за общата селскостопанска политика на ЕС. На кръстопът ли е Общата селскостопанска политика на ЕС, какъв ще бъде изборът на България като реален участник в преговорите на ниво ЕС и в съответствие с изискванията на модерното земеделие – чуйте Светлана Боянова – председател на Института за агростратегии и иновации, организатор на форума с участието на над 30 браншови организации , експерти и министри от 6 държави –членки на ЕС

Градът ще бъде възхитително шумен и цветен с произведенията на българските майстори от днес – на ул.“Райко Даскалов“ стартира Пролетният панаир на занаятите, съпътстван от Пленер по луларство. Репортажът е на Иванка Петкова.
Изкуството ще бъде фокус и на други разговори за литература и за живопис.

За книгата „Дъщерята на палача и кралят на просяците“ от един от най-продаваните немскоезични автори Оливер Пьоч – чуйте университетския преподавател и автор на предаването „Преге“ Младен Влашки преди премиерата на романа в книжарница „Хермес Централ.

С известния художник с над 40 самостоятелни изложби у нас и по света, който днес навършва 70 години – Вълчан Петров – интервю на Галя Митева за юбилея и за неговата експозиция в Градската художествена галерия под мотото „Душата ми в храма“/Bnr