Plovdiv Plaza – най-модерният мол в Пловдив отваря врати след една година

Plovdiv Plaza щe се казва най-модерният и най-атрактивният мол в Пловдив, който започна своето обновление, разделяйки се със старото си наименование – Галерия. Безпрецедентна кампания в Пловдив с участието на 3 700 души избра новото име на обновяващия се мол Галерия по демократичен и атрактивен начин. Така за първи път в България пловдивчани станаха кръстници на шопинг мол. Гласуването продължи 3 месеца на специално създаден сайт www.nameyourmall.bg

Това обявиха на пресконференция Къртис Кауърд, управляващ съдружник и главен изпълнителен директор на инвестиционния фонд Arceland и Гергана Колибанекова, лизинг мениджър на консултантската компания Риджънтс Пропърти Адвайзърс. Официалното му откриване е планирано за февруари-март 2018 г.Предвиждаме пълно обновление на сградата с перфектно изпълнение, което не само да предложи много добри възможности за пазаруване, но и да е гордост на пловдивчани, заяви Къртис Кауърд. Това ще е не само най-големият, но и най-впечатляващият търговски център в региона, допълни той.

Новото име на шопинг мола носи със себе си и изцяло нова концепция за организиране на търговските площи според най-съвременните световни стандарти. Освен с магазини, търговският център ще разполага със значителна офисна част от клас А, както и с много възможности за забавление и прекарване на свободното време, запазвайки просторния си паркинг с 1300 паркоместа.

Стартиралият първи етап от обновлението обхваща западната част на сградата, която се преустройва в офис център с 12 000 кв. м разгъната застроена площ и самостоятелен вход. Създадени са възможности за организиране на пространствата според изискванията на наемателите, с три панорамни асансьора, атриум през всичките етажа на сградата със слънчева светлина до партера. Офисите ще имат базово и независимо елзахранване, ОВК система от най-ново поколение и BMS управление.

Търговският център е разположен на три етажа с 34 500 кв. м отдаваема площ. Цялостната функционална концепция на вътрешните пространства е подчинена на правилния микс на ключови и стандартни наематели. Планирали сме 12 000 кв. м за големите търговски клиенти, а останалите са за по-малки магазини, зони за хранене, лайфстайл и много видове развлечения за малки и големи. Молът ще е място за прекарване на свободното време, място, където всеки да открие себе си, сподели Гергана Колибанекова.

Проектът за цялостната реконструкция и модернизиране на шопинг мола е дело на Стивън Джордж Интернешънъл България ООД. Изпълнители са Сиенит Холдинг и Атаро Клима.
Инвеститорът на Plovdiv Plaza – Arcelandе е компания с над 40 години опит в управление на активи и инвестиции в сектори с висока възвръщаемост, включително недвижими имоти, IT, енергия, селско стопанство и банково дело. Към днешна дата екипът на Arceland управлява активи за над 400 млн. евро. Информация за новата инвестиция в Пловдив може да намерите и в дигиталната система за проекти pds.bg

www.gradat.bg