Кампанията „Аз карам велосипед – последвай ме!“ набира скорост

С всяка изминала година участниците в Голямото велошествие и „Аз карам велосипед – последвай ме!“ се увеличават, очакваме в неделя отново да се включат над 1000-1500 души. Това каза в ефира на Дарик маркетинг мениджърът на “Maxeurope” Димитър Червенков. Събитието ще се проведе на 2 април (неделя). Целта на инициативата да бъде насърчено колоезденето в градска среда и да бъдат популяризирани здравословният начин на живот и придвижване, както е в много европейски градове.

За инициативата в неделя сме поканили новосъздадения Клуб на олимпиеца. Това са много сериозни хора, които са извели града ни на едно друго ниво, допълни Червенков. По думите му доста от тях са потвърдили участие, въпреки натоварения си график.

Много важен е личният пример, който възрастните дават на децата, каза спортният журналист Валери Станков, който ще е един от водещите на мероприятието. Той издаде, че по време на втората част на „Аз карам велосипед – последвай ме!“, която ще се случи на Гребната база, ще има игри за най-малките, каране на велосипеди, много игри и изненади. Има и томбола за всички участници. Една от наградите е безплатно ски училище.

Записването на всички, които искат да участват, започва на 2 април в 10.30 часа на площад “Съединение”. Всеки колоездач ще получи по традиция фланелка с надпис „Аз карам велосипед – последвай ме!” и стикер за участие в томбола с награди. Стартът на масовия велопоход, с който ще се открие сезон 2017, ще бъде даден в 11.00 часа.

Трасето на велошествието е дълго няколко километра, като маршрутът тръгва от площад „Съединение“, по бул. „Марица-юг“ до Гребния канал. Финалът ще е на паркинга зад административната сграда на Община Пловдив на Гребната база, където спортният празник ще продължи със забавни състезания за деца и различни предизвикателства за възрастните.

Пловдивският екип на Дарик радио подкрепя инициативата сред все повече пловдивчани да се създаде култура на каране на велосипед, с цел превръщане на велоалейната мрежа в допълнителна система за придвижване в града./Дарик