Държавата ще даде на „Пловдив – 2019“ 10-те милиона евро

10 млн. евро са обещани от държавата и няма причина да не се дадат на Пловдив. Това каза в Пловдив министърът на културата в служебния кабинет Рашко Младенов.
Той каза, че заедно с община Пловдив, са набелязали екшън – план за мерките, които трябва да се вземат спешно, за да тръгнем в крак с подготовката на Пловдив за Европейска столица на културата. Страхувам се, че малко закъсняваме, акцентира Младенов.
Министърът уточни: „Не всичко опира само до парите, свързани с Европейска столица на културата през 2019 година. Ние дойдохме да проверим проектите и подготовка за това общо начинание. Дори в тези три месеца, в които ще бъда служебен министър на културата се ангажирам да помогна. Това е огромно предизвикателство.“
Министър Младенов бе на среща в общината при заместник – кметовете Амелия Гешева и Стефан Стоянов, който също е в УС на фондация Пловдив 2019. Той провери до къде е стигнала реализацията на проектите по апликационната книга на Пловдив. Целта на срещата бе да се набележат спешните мерки, за реализация на проекта ЕСК.

Рашко Младенов каза пред Радио Пловдив, че е поканил следващата седмица представителите на общината и фондацията в София с точния план за дейностите по проекта за тази година./bnr