Нови наеми и такси за културната и спортна инфраструктура на Пловдив

снимка:filibe.com

Промени в Наредбата за местните такси и цени за територията на община Пловдив утвърди Общинският съвет. Наемът за Колодрума за еднодневните спортни събития се запазва и остава 6000 лева, но за отборите с пловдивска регистрация, участващи в турнири, тя пада наполовина.

За концерти, изложения и други събития, наемът от 9 000 лв се запазва. Преференциални плащания обаче се предвиждат за наем на многофункционалната зала, ако тя е наета за повече от 24 часа.

Съветниците утвърдиха по-високи такси за провеждане на мероприятия за един ден на Античния театър. Цената става 2 700 лева, вместо 2 400, колкото бе досега. Желаещите младоженци да сключат там граждански брак, ще трябва да заплатят 1 000 лева.

Местният парламент утвърди и размера на таксите, които ще заплащат наемателите на Зрителната зала в Градския дом на културата „Борис Христов” За еднодневното й ползване наемът е 880 лв. По-ниска е таксата за ползване на Балетната зала – 220 лв.

Билетът за Природонаучния музей скача с лев и става 5 – за възрастните и 3 лв – за студенти и ученици, вместо досегашните 2. Фамилният билет за посещение в Етнографския музей е 10 лева, а комбинираният в Природонаучния музей – 10 лева.

За посетителите на музеите в Стария град се въвеждат фамилни билети от 10 лв за родители на деца до 16 г. Въвеждат се и комбинирани билети от 15 лв за посещение на пет обекта по избор.
ОбС отложи за следващо заседание разглеждането на точката за опрощаване на дълговете на двата пловдивски футболни клуба „Ботев” и „Локомотив”, които те натрупаха за неразплатени концесионни такси в общ размер окло 3000 лв.

Председателят на ОбС Савина Петкова оттегли предложението с аргумент, че по него трябва да се произнесе Комисията по спогодбите, заради висящи съдебни спорове./bnt