Заповядайте на втория Национален фолклорен фестивал“Да тропнем на море“ – град Свети Влас 27-28 май 2016!

noviniДа запазим уникалния български фолклор!
На 27 и 28 май 2016 година в Амфитеатъра на град Свети Влас ще се проведе Втория национален фолклорен фестивал „Да тропнем на море“.
na more

Организатори на фестивала са Марияна Трифонова и Васил Василев, а основни спонсори Диневи Груп. Във фестивала могат да вземат участие групи, школи и клубове, занимаващи се с фолклор непрофесионално. Облеклото припредставянето е по желание на участниците, като автентични носии не се препоръчват, за да са еднакви критериите и условията при оценка за всички кандидати. Ръководителите на групите не вземат участие в конкурсната част от програмата, както и професионални танцьори.
Представянето на всяка група ще е с продължителност до 8 минути, като в тях се включват две хора и една хореографска разработка. Участниците имат право сами да изберат хората, които желаят да представят. Хореографската разработка да е с продължителност 3 минути и разработена върху копаница.
Музикалния съпровод може да е на диск, флашка или на друго преносимо устройство. За повече информация и въпроси, пишете  на e-mail: [email protected]
www.horo.bg