Отвлечен египетски самолет се приземи в Кипър

Пътнически самолет „Ербъс А320“ на египетската авиокомпания EgyptAir е бил отвлечен. Самолетът е летял от Александрия към Кайро, но курсът му е бил променен принудително в посока към Кипър, като се е приземил в Ларнака, съобщи Кипърското национално радио.
По първоначални данни на борда има 55 пътници и 7 души екипаж, но някои агенции съобщават за над 80 души. Пътуващите са взети за заложници от въоръжен похитител, но по-късно част от тях са били освободени. По непотвърдена информация похитителят е заплашвал пилота да взриви колан-бомба. На мястото на инцидента има полиция, свикан е кризисен щаб. Според някои съобщения от Никозия, вероятно похитителите са повече от един.

Авиокомпанията Egypt Air потвърди отвличането на полет MS181, като в ново съобщение поясни, че на борда на самолета в момента се намират четирима чужденци и членовете на екипажа. По-рано от летището в Александрия съобщиха, че макар курсът да е бил вътрешен, на борда на самолета са пътували и 8 граждани на Великобритания и 10 американци./BNR