Милена Фучеджиева представя „Сексът и комунизмът 2“

Милена Фучеджиева представя книгата си „Сексът и комунизмът 2“ в литературен салон SPIRT & SPIRIT в клуб „Петното на Роршах“.Книгата е продължението на една история за невъзможната любов между два елита – комунистическия и този от преди 9 септември 1944 г. Между героите са един министър на вътрешните работи, двайсетгодишно момиче, около което се затяга примката, и едно високопоставено семейство, родено от невидимо насилие, което притежава всичко, което човек може да пожелае. Освен едно – достойнство, казват издателите от „Ентусиаст“ за книгата на една от най-успешните съвременни български авторки.

Срещата е от 19 часа, входът е свободен.

Милена Фучеджиева е писател, сценарист, драматург и публицист. Родена е в София, но е живяла дълги години в САЩ и Париж.

Завършва актьорско майсторство, а след това и кинорежисура в НАТФИЗ. Автор е на сборник с есета „Белият негър“, сборник с разкази „НеХана“, концептуалния сборник със стихове и фотография „Нощен проект“, фентъзи романа „Кефер. Цветовете на малката Ида“, блогът й на хартия „Аз, бLогинята“, както и на множество статии за авторитетни български периодични издания.

Започва да пише драматургия и проза първо на английски. Продуцира и поставя две от пиесите си в Лос Анджелис – „Project A” в “Electric Lodge” и моноспектакъла “Lovebox” в “Crossroads Theatre”. През 90-те години режисира два късометражни документални филма – „Местни новини“ (1989) и „Без жал“ (1990).

Пиесата ѝ „Дзен порно“ е поставена на сцената на Сатиричния театър, а „Криза в Рая“ в Драматичен театър „Сава Огнянов“ в Русе. През 2012 г. Мила Искренова поставя с балет „Арабеск“ „Дневниците на Дракула“ – танцов спектакъл с текстове на Милена Фучеджиева.

Пиесите ѝ са издадени в представителни сборници за нова българска драматургия. След завръщането си в България през 2010 година Фучеджиева става главен сценарист и един от създателите на хитовия сериал на bTV „Седем часа разлика“. Хобитата ѝ са фотографията и астрологията. В момента живее и твори в София./BNR