Захвърленото бебе вече е в приемно семейство

Захвърленото снощи от родителите си в Пловдив бебе, вече е настанено в приемно семейство.
Родителските права на майката все пак не са отнети, но тъй като тя е в ареста, тепърва предстоят множество процедурни актове, за да се стигне до оптимално решение, къде ще расте 11-сет месечното момиченце, разказа пред радио Пловдив шефката на социалната агенция Надя Танева.

Общината има готовност за незабавно настаняване на бебето,което вчера бе изоставено от родителите си в Пловдив, заяви по-рано днес кметът Иван Тотев. В момента то е под грижите на лекарите в педиатричната клиника на УМБАЛ „Св. Георги“.

По думите му, най-доброто решение би било майката да си го вземе, но ако има проблем, има готови варианти за неговото настаняване, добави заместник-кметът Георги Титюков.

Към момента три приемни семейства са пожелали да вземе детето, освен това градската управа разполага и с два приемни центъра за настаняване от семеен тип.

Очаква се само решението на компетентнтите органи – полиция и прокуратура – които трябва да назначат съответната процедура, добави Георги Титюков.

Припомням, че още снощи бе установена майката на 11-месечното момиченце, което около 17 часа вчера бе намерено изоставено във входа на жилищна кооперация на бул. “Васил Априлов” в Пловдив.

33-годишната жена е задържана за 24 часа във Второ РПУ в Пловдив.

Тя е изложила няколко противоречиви версии за станалото, включително и отвличане, но накрая е признала, че го е изоставила, в момент на депресивно състояние.

Младата жена от Житница има още 2 деца, които се гледат от нейната майка в селото, а биологичният баща на изоставеното момиченце я е изгонил, съобщиха от полицията. /BNR