Най-често теглим бързи кредити заради медицински проблем

Българите теглят бързи кредити най-често заради медицински проблем. Това показва проучване на една от компаниите в бранша. 66% от клиентите са изправени пред здравословен проблем, за да изтеглят бърз заем.

Близо 60 на сто от хората прибягват до заем от небанкова институция заради спешни ремонти в дома, посочи Рени Яврийска, която е участвала в проучването:
Това са трудните моменти, в които те нямат налични средства, трябват им много бързо пари. Хората, които теглят бързи кредити, не обръщат чак такова внимание на условията по самите кредити. Те не са толкова информирани, колкото са информирани хората, които теглят банкови кредити.

Според една трета от българите икономическото състояние на страната се подобрява, допълни Таня Обущарова от компанията, изготвила проучването на потребителските нагласи:
Когато питаме за личния бюджет на домакинството, почти 60 процента от тях са оптимисти, че той ще се подобри през следващите 12 месеца. Това, може би, определя и тяхната склонност дали ще вземат кредити или не. И може би, разчитайки на това, че финансовото им положение ще се подобри, те са и по-склонни да вземат кредити./BNR