„Sofia Underground 2015: Машини“ в Пловдив

Фестивалът за пърформанс и гранични форми на изкуство „Sofia Underground 2015: Машини“ идва в Пловдив на 29 и 30 април, след двудневна изява в  неконвенционалното пространство на подземията на НДК.

Като универсален художествен модел фестивалът Sofia Underground 2015 ползва темата Машини, за да потърси въпросните полета и средства в зоната на разлома или сблъсъка между същества и проекции, отделни единици и части от цялото, творци и материал, душа и тяло,  живи и не, хора.

Процесите в произвеждането и потреблението на култура са дълбоко залегнали в основите на обществените катаклизми, в грешките на цивилизацията и ценностния провал на съвременния човек. Тази голяма „културно-обществена“ система се свежда до механичен апарат, който със своята сила и влияние тотализира едно и елиминира друго в разрушителен безкраен танц. В зрелищна стихия, която обезличава човека, превзема въображението и узурпира волята в своя користна полза. Познахте ли машината?

По традиция Sofia Underground е еднa от най-интересните платформи, която, със своите отвореност и спонтанност, позволява включването на публика, дебютанти, любители, и участието им в творчески процес заедно с изявени артисти.

В Пловдив „Sofia Underground 2015: Машини“ ще се проведе на 29 и 30 април в кино „Космос и арт клуб на „Руски 89“, с участие на публика, дебютанти, любители и изявени артисти. /BNR