„Ботев“ (Пловдив) можел да завърши стадиона с 4 млн. лева

За довършването на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив са необходими 4 имлиона лева, заяви президентът на футболния „Ботев“ Иван Джиджев на пресконференция.

Тази сума ще бъде достатъчна за доизграждането на двете трибуни, помощните помещения и инфрасктруктурата, с която би могъл да покрие изискванията за лицензиране, според него.

Строителството на стадиона спря след рухването на КТБ, а наскоро собственикът на клуба Цветан Василев предостави акциите на сдружение на привържениците.

„Отборът е в отговорни ръце“, заяви Джиджев, който беше един от приближените на Василев. Сезонът до края е осигурен с изтеглянето на заем от 500 хиляди лева, който трябва да бъде върнат до началото на юни.

След края на този сезон „Ботев“ ще получи последния транш от над 1 милиона лева от германския „Майнц 05“ за трансфера на Тодор Неделев. Джиджев поясни, че 25 % от последния транш трябва да се преведат на родния клуб на футболиста „Ботев 2002“.

„Ботев“ започва усилена кампания за намирането на спонсори и рекламодатели, с чиято помощ да бъде осигурен бюджетът на клуба за следващия сезон, според Апостол Апостолов, председател на „Сдружение Ботев 1912“, което е мажоритарен собственик на клуба.

Едновременно с това се търси и стратегически инвеститор, която да се заеме с цялостната издръжка на „жълто-черните“.

„Няма да бързаме с взимането на решения. Ще действаме много внимателно, защото искаме да намерим правилните хора за „Ботев“. Ако някой прояви интерес за закупуването на акциите, това ще се случи след широко обсъждане сред феновете на клуба и членовете на сдружението“, каза Апостолов.

„Иначе на този етап стратегията за развитието на пловдивския клуб ще бъде в налагането в мъжкия състав на млади и перспективни футболисти от собствената детско-юношеската школа“, добави той.

Модерната база, с която разполагаме и работата на треньорите с подрастващите в школата вече дава резултат. В мъжкия тим влизат млади и перспективни момчета

В „Ботев“ вече са започнали разговори за летните трансфери за подсилване на отбора, който е част от първата шестица в А група./Дневник