ВСС отправя предизвикателство към пловдивските ученици с конкурс за есе

„Познатата и непозната съдебна власт“ е темата на ученически конкурс за есе, организиран от Висшият съдебен съвет.

В него ученици от Пловдив и цялата страна ще могат да разкажат как възприемат съдебната власт, какво знаят и какво искат да узнаят за нея.

„Целта на националния ученически конкурс е да провокираме интереса на учениците към съдебната власт и да повишим правната култура и знанията им за съдебната система“, обясни Магдалена Лазарова, член на ВСС и председател на комисия „Публични комуникации“ към ВСС. Висшият съдебен съвет провежда инициативата за втора година със съдействието  на Министерството на образованието и науката.

В конкурса могат да участват ученици от X до ХII клас, а срокът за подаване на материалите е до 31.03.2015 г. Учениците от Пловдив и варненски апелативен съдебен район подават материалите си на e-mail: [email protected]. За Пловдив ще бъдат отличени три есета. Наградите са атрактивни за учениците като таблет, I-pod и електронна книга.

Призьорите от конкурса ще получат наградите си лично от магистрати на специално събитие „Дни на отворените врати в Темида“ в Пловдив, което ще се проведе  съдебната палата в град Пловдив на 16 април 2015 г.

Конкурсът се провежда в рамките на проект „Укрепване на капацитета на ВСС за по-добро управление на комуникационните процеси и повече прозрачност в дейността на съдебната система” договор № К 13-15-1/04.12.2013г. по ОПАК.

Ø Таблет, I-pod и електронна книга са наградите за конкурса в ПЛОВДИВ

Ø Конкурсът е за ученици от Х-ти до ХІІ-ти клас

Ø Инициативата е със съдействието на Министерство на образованието и науката

Подробна информация за конкурса за ученическо есе може да се намери на фейсбук страницата на инициативата www.facebook.com/TemidaOpenDoors, както и на сайта на ВСС www.vss.justice.bg. /БНР