Национална научна конференция по физика се открива в ПУ „П. Хилендарски“

120 изтъкнати учени от цялата страна ще се включат в Националната научна конференция по физика, организирана от 10 до 12 октомври от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и Съюза на физиците в България. 

Форум от този ранг се организира за първи път през последните близо 40 години, ще се включат институти на БАН, образователни институции от страната и чужбина, болници и държавни предприятия. Толкова мащабна и обхващаща всички области на физиката национална научна конференция не е организирана през последните 38 години, разказа проф. д-р Теменежка Йовчева от Физическия факултет в ПУ „Паисий Хилендарски“.

Участниците са изявени български учени, преподаватели и изследователи, които работят във водещи университетски и научно-изследователски лаборатории у нас и по света. Сред участниците са представители на почти всички университети в страната, в които има факултетите по физика или по природни науки, както и голяма част от институтите на БАН.

По време на тридневната научна програма ще бъдат представени 101 доклада, поканени са 8 лектори, всеки от тях експерт в едно от седемте физични направления във фокус на форума /BNR/