Арена ди Верона и Античният театър в Пловдив с „Аида“

Любимката на Арена Ди Верона –  сопраното Хуи Хе, ще пее в премиерата на  “ Аида“ от Верди на  на 20 юли  на Античния театър в Пловдив, след като  ден преди това, на 19 юли,  ще бъде Аида и на сцената на Арена ди Верона. Звездното китайско сопрано пристига по покана на маестро Иван Ангелов, артистичен директор на фестивала OPERA OPEN на Античния театър в Пловдив и диригент на спектакъла.

На сцената Хуи Хе ще си партнира с тенора Камен Чанев, прочут далеч зад границите на България, включително и на Арена ди Верона.Хуи Хе е родена в старата имперска столица на Китай – Сиан, днес град, популярен с легендарната си керамична армия.

Те е сред най-известните в света изпълнителки на главните роли в оперите “Аида”, “Мадам Бътерфлай” и “Тоска. Пее в много от водещите световни театри като Метрополитън, Виена Щаатсопер, Ла Скала, Берлинската опера, Държавна опера на Бавария, Лисеу, Маджо музикале Фиорентино, Валенсия, Мюнхен, Израел, Чикаго.

Премиерата на „Аида е финалният концерт на фестивала OPERA OPEN. Чуйте интервюто на Галя Митева с музикалания директор на Държавна опера-Пловдив Диан Чобанов. /БНР/