”Локо Пд” изгони Атанас Узунов от клуба

Ръководството на „Локомотив Пловдив“ освободи с днешна дата – 7 март 2014 година, административния директор Атанас Узунов.

Основен мотив за взетото решение е участието на Узунов в протестите срещу правителството.

В информацията на „Локо Пд“ се подчертава, че Узунов е използвал служебното си положение, за да влияе върху привържениците на клуба и те да участват в политически акции срещу законно избраното правителство на България, информира БГНЕС.

„Като спортен клуб ние не искаме името на „Локомотив Пловдив“ да бъде замесвано в политическа дейност от политически ангажирано лице, каквото е Атанас Узунов. Разграничаваме се от Узунов, защото той се занимава с политика и според нас влияе на част от привържениците, а клубът не иска друга битка, освен тази на спортния терен. Видно е, че при сегашната законно избрана власт животът в държавата се подобрява. Не сме против властта и искаме името на клуба да бъде свързано само със спорт и да сме встрани от политическите борби.

Предстоят ни тежки битки на футболния терен и вярваме, че отборът и привържениците ще бъдем единни в името на доброто бъдеще на клуб с традиции, какъвто е „Локомотив Пловдив“. Оттук нататък ръководството се ангажира с назначения на позиции за работа в клуба на хора, свързани с идеята „Локомотив“. Вярваме, че така ще бъде напълно прозрачна дейността на любимия ни клуб“, се казва още в съобщението.