Зверско! Раздробили черепа на таксиджията Мето!

Зверски е бил раздробен целият лицев череп на убития миналата година в Пловдив таксиджия Методи Гачев. Ударите, които му е нанесъл Александър Скръчков, са били чудовишни, пише Блиц, цитирайки тройната съдебно-медицинска експертиза.

Трима лекари обясниха днес пред съда в Пловдив, че за 2 минути са били нанесени толкова много удари, че буквално са раздробили главата на бай Мето. Според медиците силата на един юмрук се равнява на до 500 килограма удар с предмет, а силата на ритника с до 900 килограма удар с твърд предмет. Такива удари е имало много и по тялото, защото таксистът имал 4 счупени ребра.

Ако пребитият шофьор не е бил закаран в болница веднага, той е щял да умре много по-рано, още при побоя, с такава сила го е удрял обвиняемият, стана ясно още от медицинските експерти.

Тройна съдебно-психиатрична експертиза доказа, че Скръчков е напълно вменяем и може да отговаря за действията си. В последната си дума пред съда той каза: Не помня нищо. Прокурорът по делото Борис Тошев поиска доживотна присъда.

Адвокатът на почерненото семейство Красимир Елдъров съобщи, че иска доживотен затвор без право на замяна. Нито мускулче не трепна по лицето на обвиняемия, нито сричка на съжаление не каза, каза потресен адвокатът. Присъдата ще бъде оповестена в 18 часа. /Марица/