Изложба на Стефан Балтов в галерия „Възраждане“

Стефан Балтов представя живописната си изложба„Нео – романтизъм.

Пейзажи от Аркадия“ в галерия „Възраждане” на 11 май от 18 ч. Откриването ще бъде в двора на галерията. Картините ще можете да разгледате,на живо при спазване на всички противоепидемични мерки, също така на сайта и на фейсбук страницата на „Възраждане” през следващите три седмици – до 31 май.

Новата изложба на Балтов ни води в магичната и мистична страна Аркадия. Място за светлина, чистота и идеалистичност. Там светли и нежни същества се реят в пространството, населявайки го с безплътна доброта.

„Не са ли тези картини едно бягство от убогото ни съвремие. Бягство от грубостта, грозотата, от кича в който сме затънали. Нежността в творбите ще достигне ли до сърцата и умовете ни, заградени с бодливата тел на страха, безвремието и безнадеждието, елате и проверете”, кани галеристката Краси Алексиева.

Стефан Балтов е роден в Бургас. Завършва Институт по изобразително изкуство в Дупница. Показвал е творбите си в България, Германия, Холандия, САЩ, Швеция, Южна Африка. Носител е на приз за млад автор от Международно биенале в Габрово, както и на приз от Съюза на българските художници през 2006 г.

www.plovdivtime.bg