Талантливият хореограф Антон Андонов навърши 47 години

Професор доктор Антон Андонов е възпитаник на Национално училище за танцово изкуство- град София и Академия за музикално,танцово и изобразително изкуство- град Пловдив, която завършва през 2000 година със специалност „Хореографска режисура”.


 

novini

 

 

 


Да запазим уникалния български фолклор

След дипломирането си постъпва като асистент в АМТИИ. От 2011 година е ръководител на катедра „Хореография”.

Автор е на научни трудове /монографии,студии,статии/ по български сценичен и традиционен танцов фолклор/. От 2018 година е преподавател по „Хореографска композиция” в Институт за Уметнички игри – Белград, Сърбия. От 1995 година е артист –балетист-солист и балетмайстор във Фолклорен ансамбъл „Тракия”- град Пловдив, а от 2010 година е хореограф във Фолклорен ансамбъл „Слънчев бряг”- град Несебър.

Автор е на сценични танцови произведения в утвърдени професионални и самодейни фолклорни ансамбли. Преподавател по традиционен български танцов фолклор в България, Франция, Белгия, Италия, Англия, Гърция, Сърбия, САЩ, Япония, Южна Корея и други. Член на жури в множество международни и национални конкурси и фестивали.

РУБРИКА ЗА БЪЛГАРСКА НАРОДНА МУЗИКА

Уважаеми любители на българската народна музика, очаквам Вашите коментари, репортажи, материали и снимки, свързани с уникалния ни фолклор у дома и по света на e-mail: [email protected].Благодаря Ви! 

                                                               Антон Гърдев