Бавно тлеещ огън, Паула Хоукинс

БАВНО ТЛЕЕЩ ОГЪН
Паула Хоукинс

Стр.     312
Цена:  20 лв.
ISBN:  978-619-164-467-4

Млад мъж е намерен брутално убит в лодката си в лондонския Риджънтс Канал. Скоро се оказва, че три жени са свързани по различен начин с жертвата.
Лаура е прекарала с убития последната му нощ. Тя е темпераментна, вечно забъркваща се в неприятности самотна млада жена, която не може да се справи с травма от миналото.
Карла е потъналата в скръб леля на убития мъж, която оплаква скорошната смърт и на друг член на семейството, а животът ѝ е белязан от огромна трагедия.

Мириам e любопитната съседка на убития, която очевидно пази тайни от полицията. Тя знае, че само защото Лаура е забелязана да напуска сцената на ужасно престъпление с кръв по дрехите си, не значи, че е убийцата. Горчивият ѝ житейски опит я е научил колко е лесно да се озовеш на грешното място в грешното време.
Три жени, които по различни причини преливат от негодувание и търсят възмездие за злото, което им е сторено. А когато става въпрос за отмъщение, дори добрите хора са способни на ужасни дела. Докъде са готови да стигнат, за да намерят вътрешен мир? И колко дълго може да тлее една тайна, преди да запали огромен пожар?
Със същото майсторство, с което завладя милиони читатели по целия свят с първия си роман – „Момичето от влака“, Паула Хоукинс разказва увлекателна и изпълнена с обрати история за лъжи, убийство и отплата.

„В „Бавно тлеещ огън“ ще откриете всичко, което един добър трилър трябва да притежава. Но освен това той е и задълбочен, интелигентно написан и много човешки.“
– Лий Чайлд

„Шокиращ, вълнуващ и драматичен… С щипка хумор и моменти на истински ужас „Бавно тлеещ огън“ представя Паула Хоукинс в най-добрата ѝ светлина.“
– Observer

Преди да стане писател Паула Хоукинс работи петнайсет години като журналист. Родена е и израснала в Хараре, Зимбабве (Южна Африка). През 1989 г., когато Хоукинс е на 17 години, се мести със семейството си в Лондон, където живее и до днес. Няколко години по-късно родителите ѝ се връщат в Зимбабве, но тя решава да остане в Англия. Завършва икономика, политика и философия в Оксфорд. Започва да работи като се бизнес репортер за The Times.

Авторка е на книгата „Богинята на парите“, в която дава финансови съвети на жените. „Момичето от влака“ е първият ѝ роман, който е издаден на повече от трийсет езика, продаден е в над 23 милиона екземпляра и е адаптиран в касов филм. Вторият ѝ роман „Разказано на водата“ също се превръща в бестселър и застава на чело на класациите на „New York Times“ и „Sunday Times“.