Авраамов дом, Валентин Стоев

АВРААМОВ ДОМ
Валентин Стоев

Стр.    288
Цена: 15 лв.
ISBN:  978-619-235-112-0

Неизвестното за Авраам, Мойсей, цар Соломон, Иисус от Назарет и за още много пророци на „богоизбрания“ народ. Какво са дали на света и какво са взели от света евреите!? Както и отговор на въпросите:

– Ако Авраам е първият евреин, то какъв е Ной, живял 10 поколения преди него, и Адам и Ева, появили се на бял свят 1000 години преди Ной?

– Защо и как така Иисус Христос не е християнин?

– Защо не Божият Син е любимецът на Господ, а пророкът Мойсей?

– Имало ли е „Античен Холокост“ и защо Хитлер съвсем не е прецедент?

– Кой откри Америка? И кой написа „Дон Кихот“?

– За какво се скараха Маркс и Енгелс?

– Защо и на какво основание футуролози твърдят, че и XXI век ще е „еврейски“?

„Авраамов дом“ е уникален роман, защото в него са омесени и философия, и античност, и история, и военно дело, и народопсихология в един лек и приятен за четене стил. Героите – сякаш живи, са действителни исторически личности, коя от коя по-значима за пет хиляди годишна човешка цивилизация! Книгата неусетно свършва и те е яд – защото искаш още, и още, и още!

„Авраамов дом“ е роман, който се запомня и дискутира дълго след като си затворил последната страница.

Валентин Стоев е роден на 20 август 1946 г. в София. Завършил е българска филология в СУ „Св. Климент Охридски”. Публикува проза, публицистика и есеистика в централния и в периодичния печат. Работил е като редактор, завеждащ отдел и зам. главен редактор във вестниците „Отечествен фронт”, „Демокрация”, „Континент”, „Стандарт”, „Сега” и др. Автор е на книгите „В Америка с Петров” (публицистика, 1995), „На зигзаг нагоре” (разкази, 1998), „Второто разпятие на Христос” (съвременна притча, 2011), „Вулгарните романтици“ (роман, 2019).