Мистичните пътеки на България 2, Ирена Григорова

МИСТИЧНИТЕ ПЪТЕКИ НА БЪЛГАРИЯ 2
Ирена Григорова

Стр.    176
Цена: 18 лв.
ISBN:  978-954-2962-90-8

С „Мистичните пътеки на България II“ Ирена Григорова ни отвежда на поредното пътешествие из още 43 лековити и чудотворни места – църкви, скални светилища и манастири. Някои от тях са изключително известни, други – съвсем наскоро открити, но всички те оставят отпечатък върху хората, които ги посещават.
Тези обекти действат различно на всеки човек, но силата им е неоспорима. Това доказват и историите на хората, изпитали мощта им, за които авторката ни разказва.

В изданието ще намерите информация за:
– скални манастири;
– чудодейни икони;
– древни светилища;
– места с целебна вода;
– чудеса и изцеления;
– празници и ритуали, свързани с изброените обекти.

Отново ще откриете карта, която обозначава местоположението на обектите, но авторката и този път ни дава подробни инструкции как да достигнем до всеки от тях.

– Защо водата на река Младежка е лековита само два месеца в годината?
– Какво се крие в неизследваното подземно светилище Гълъбарника?
– Гробници ли са тайнствените долмени, или нещо друго?
– Как войводите са лекували рани от куршуми?
Отговорите търсете из страниците на „Мистичните пътеки на България II“.

Ирена Григорова е позната на публиката с работата си в „Преди обед“ по bTV, „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ, както и ютуб канала „Прастари времена“, в който изследва и открива нови тайнствени места, свързани с древната история. След успеха на книгите ѝ „Прастари времена“, „Скитник в мрака. По стъпките на Вълчан войвода и неговото злато“ и „Мистичните пътеки на България“ авторката ни предлага още едно четиво за тайнствени места и мистични истории.