Всичко, което мислех, че знам, Шанън Такаока

ВСИЧКО, КОЕТО МИСЛЕХ, ЧЕ ЗНАМ
Шанън Такаока

Стр.    280
Цена: 18 лв.
ISBN:  978-619-164-442-1

Седемнайсетгодишната Клоуи има план: ще учи усърдно, ще изкара добри оценки и ще влезе в престижен колеж. Но един ден всичко се променя – оказва се, че тя се нуждае от ново сърце и осъществяването на мечтите ѝ ще трябва да почака.

Осем месеца след сърдечната трансплантация всичко вече е различно. Вместо колеж, Клоуи посещава лятно училище с изоставащите с уроците ученици, а всичко, което иска, е да грабне дъската за сърф и да яхне вълните. Доста странно, като се има предвид, че тя никога не се е интересувала от сърфиране преди операцията. Но пък не може да се пренебрегне и фактът, че инструкторът ѝ Кай е изключително привлекателен.

Това обаче не е единственото необичайно нещо в новия живот на Клоуи. Тя има и натрапчиви сънища, в които катастрофира с мотоциклет в тунел, и си спомня за хора и места, които не е познавала преди.

Дали нещо се случва с мозъка ѝ, или има друго обяснение за всичко?

Докато търси отговори на тези въпроси и привличането между нея и Кай расте, Клоуи започва да подлага на съмнение всичко, което някога е мислила, че знае за живота, за смъртта, за любовта и за реалността, която обитаваме.

„Прецизен баланс между себеразкриване, хумор и реалистично пресъздадени взаимоотношения – тази книга ще се хареса на феновете на Джон Грийн и Никола Юн.“

School Library Journal

 Шанън Такаока е новоизгряващ писател на тийн романи. Нейната страст по писането се заражда още когато е на 12-годишна възраст. Авторката е родом от Питсбърг, Пенсилвания, но в момента живее в Сан Франциско със семейството си и едно много дружелюбно куче. Маделин Ленгъл, Шарлот Бронте, Нийл Геймън и редица други автори събуждат нейната любов към четенето. Такаока има особено влечение към всички готически, странни и дори малко задръстени теми като пътуване във времето, алтернативни науки, алтернативна реалност и др.

„Всичко, което мислех, че знам“ е дебютната книга на авторката. Такаока признава, че харесва да пише тийн романи, защото тийнейджърските години обикновено са време на много промени и нови преживявания – израстване, намиране на своето място в света и, може би, дори изживяване на първата си любов.

Искам моите читатели да знаят, че не са сами, ако се чувстват претоварени, несигурни или объркани от настъпващите промени в живота им“, споделя Такаока.