Тодор Неделев е футболист №1 за сезона, Азрудин Валентич в топ 3 на най-добрите треньори

Халфът на Ботев (Пловдив) и на Националния отбор Тодор Неделев бе избран за „Футболист на футболистите“ за сезон 2021/2022 в анкетата на Асоциацията на българските футболисти.

В допитването гласуват играчите от Първа и Втора лига – българи и чужденци.

Капитанът на Ботев (Пловдив) събра общо 318 гласа и печели за трети път, след като беше победител и за сезоните 2017/2018 и 2018/2019. Втори остана халфът на ЦСКА 1948 Ивайло Чочев с 281 гласа, а почетната тройка допълва Радослав Кирилов от Славия с 268 гласа.

В анкетата за най-добър треньор първото място печели Станимир Стоилов. На второ място е Илиан Илиев, а третата позиция е за старши треньора на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентич.

„Най-ценното нещо за всеки футболист е да получи признанието на своите колеги“, заяви победителят в анкетата за „Футболист на Футболистите“ Тодор Неделев. „Затова тази награда ми е най-скъпа и съм щастлив, че отново съм неин носител. Благодаря на всички, които са гласували за мен и разбира се, на моите съотборници и треньори, без които не бих могъл да постигна нищо“, допълни още капитанът на Ботев (Пловдив).

m.filibe.com