Смъртта отива на оглед, Андерш де ла Моте, Монс Нилсон

СМЪРТТА ОТИВА НА ОГЛЕД
Андерш де ла Моте, Монс Нилсон

стр:    312
цена: 17.99 лв.
ISBN: 978-954-389-680-6

Джеси Андерсън е бивша телевизионна звезда и успешна брокерка. И е мъртва.

Убийството ѝ съвпада с пристигането на Петер Винстон в Йостерлен. Той е консервативен, малко особен и навъсен, но е отличен криминален комисар.

Местната инспекторка Туве Еспинг е неопитна, но наблюдателна и амбициозна. Макар и принудена да работи заедно с Петер, тя се впуска ентусиазирано в разследването.

Някъде сред грижливо поддържаните, идилични градини в Южна Швеция дебне убиец. Почти всеки в Йостерлен има мотив и дори възможност да е извършителя. Скоро откриват още една жертва. Теориите на местните стават все по-заплетени, но Винстон и Еспинг формират неочаквано добър екип и са решени да разплетат сложната шарада.

„Смъртта отива на оглед“ е най-новият бестселър от дуото Андерш де ла Моте и Монс Нилсон, издаден в 14 държави, засега. Правата за екранизация са закупени от Yellow bird.

Андерш де ла Моте и Монс Нилсон съчетават атмосферата на малкото шведско градче, интригуващи и необикновени герои, приятен хумор и нотка от магията на Агата Кристи, за да получат завладяващ криминален роман.

„Смъртта отива на оглед“ е първа книга от поредицата „Убийства в Йостерлен“, в която смъртта навестява ексцентрични персонажи сред красиви пейзажи.

Бившият полицай Андерш де ла Моте се превръща в един от най-четените шведски писатели, след дебюта си в литературата през 2010 година. За първи път във впечатляващата си кариера, той обединява сили с друг писател. Монс Нилсон е сценарист, писател и телевизионен водещ.