Танцовият състав „Чирпанлии“ отново прослави града на Яворов

Танцовият състав „Чирпанлии“ се завърна с награди от X Национален фолклорен конкурс „Заблеяло ми агънце”, който се проведе под патронажа на Министерството на културата, информират от пресцентъра на общината.


 

novini

 

 

 


Да запазим уникалния български фолклор

В категория „Народно пеене“, индивидуални изпълнители, първа възрастова група – до 10 години, трета награда е за Даная Атанасова с ръководител Диана Теленчева.

В раздел „Танцово изкуство“, категория „Сценични танци“, втора група – от 13-18 години, трета награда са взели децата от танцов състав „Чирпанлии“, а в трета възрастова група – над 18 години, старши състав „Чирпанлии“ са останали на крачка от върха с втора награда.

Община Чирпан поздравява за неуморния труд, отдаденост и любов към българския фолклор художествения ръководител Мария Атанасов. Продължавайте да съхранявате местния фолклор, „Чирпанлии“ са успешно училище по родолюбие и предаване на съхранените традиции и обичаи от поколение на поколение, призовава в навечерието на 24 май кметът Ивайло Крачолов.

www.bta.bg

m.filibe.com

РУБРИКА ЗА БЪЛГАРСКА НАРОДНА МУЗИКА

Уважаеми любители на българската народна музика, очаквам Вашите коментари, репортажи, материали и снимки, свързани с уникалния ни фолклор у дома и по света на e-mail: [email protected].Благодаря Ви! 

                                                               Антон Гърдев