Думите на моя съвършен учител, Патрул Ринпоче

ДУМИТЕ НА МОЯ СЪВЪРШЕН УЧИТЕЛ
Патрул Ринпоче

стр :   480
цена: 29 лв.
ISBN: 978-619-01-0979-2

Тази книга е незаменима за всички учения и за всички практики, независимо дали са подготвителни, или основни.

Дилго Кхйенце Ринпоче, автор на „Сърдечното съкровище на просветлените“
Вече повече от век книгата „Думите на моя съвършен учител“ е много обичано и уважавано въведение в духовните практики, общи за четирите основни школи на тибетския будизъм. Това е класическият коментар към подготвителните практики от цикъла учения Лонгчен Нйингтиг (Сърдечната същност на необятния простор) – голямото духовно съкровище на школата Нйингмапа, най-старата от тибетските будистки традиции.
В будистките учения се казва, че човек не е способен да постигне просветление и хармония само с помощта на дуалистичния си ум. Той трябва да разпознае и първичния ум, според който всички явления се схващат като игра на съзнанието. А за да осъзнае същността на своята природа, четенето на книги е крайно недостатъчно – точно тук идва ролята на подготвителните практики на школата Нийнгмапа.
„Думите на моя съвършен учител“ е подробно ръководство за методите, чрез които всеки може да трансформира съзнанието си. Патрул Ринпоче (1808–1887), смятан за един от най-великите будистки учители на XIX в., е известен със своя увлекателен начин на преподаване, използвайки многобройни истории, цитати и препратки към ежедневието. Тази книга е верен спътник както за посветения в духовните практики, така и за обикновения човек по пътя към просветление.