Световноизвестният мим Паоло Нани играе в Пловдив култовия си спектакъл „Писмото“

Италианската звезда ще води тридневен уъркшоп за професионални актьори „1000 възможни изпълнения“ в театър „Хенд“.

Световноизвестният мим Паоло Нани идва за първи път в България през март. Италианският артист ще представи своя спектакъл „Писмото“ в София и в Пловдив.

Паоло Нани е актьор, режисьор, мим, клоун и ментор, познат в над 40 държави. Пред българската публика той ще представи постановката „Писмото“, която се радва на широк интерес от 1992 година насам. Публиката бързо става пряк участник в историята и нейните различни варианти, тъй като актьорът я въвлича в спектакъла чрез игри и изненади.

Спектакълът „Писмото“ е игран в 42 държави, обиколил всички възможни световни фестивали, многократно награждаван. България е 43-тата страна, в която ще гостува. Сюжетът е изключително опростен, но крайно забавен. Брилянтният Паоло Нани разказва една история по 15 различни начина – като пиян, в стил нямо кино, без ръце, на обратно, вулгарно… И всичко това, без да каже една дума. Резултатът е абсурдно смешен. Постановката е носител на престижните награди European Comedy Award и Audience Award Festival Santo André.

Паоло Нани и „Писмото“ ще бъдат в София на 4 март в Théatro и в Пловдив на 6 март от 19.30 часа в Театър „Хенд“.

На 7, 8 и 9 март, 20 професионални актьора от цяла България ще се включат в уъркшопа с водещ Паоло Нани „1000 възможни изпълнения“ (клоунада, импровизация, артистична креативност) , който ще се проведе в залата на театър „Хенд“. Участието в уъркшопа е безплатно!

Световноизвестният мим гостува в България по покана на театър „Хенд“, фондация „Ред Ноус“ и с финансовата подкрепа на НФ „Култура“.

Билети за постановката „Писмото“ на 6 март в Пловдив можете да намерите в цялата мрежа на Ивентим и онлайн. Цената е 30 лева.

m.filibe.com