Кампания на издателство Клет България подобрява физическата активност на ученици, учители и родители

Кампания на издателство Клет България подобрява физическата активност на ученици, учители и родители.

До края на месец февруари в уебсайта на кампания „За важните неща“, организирана от издателство Клет България, е налична безплатна поредица от обучителни видеа със специално подбрани упражнения, подходящи за изпълнение в домашна атмосфера от учители, родители, директори и ученици. Спортните активности са в три направления: танци, йога и тренировки по гимнастика, представени от партньорите „Dance Station“, „The Little Gym“ и специалистът по йога – Елизабет Гигова. Всеки може да заяви достъп до видеата напълно безплатно тук.

Опитни професионалисти от танцовия център „Dance Station“ ще се погрижат да предадат знанията си и да развият танцувалните умения на подрастващите в различни направления сред които: народни танци, латино-американски и стандартни танци, зумба и други.

Екипът на „The Little Gym“ ще подпомогне цялостното развитие на децата, залагайки на философията за триизмерно обучение. Видеата с упражнения представени от специалисти от центъра са насочени към подобряване на двигателната култура, стимулиране на мозъка и социалните и емоционални умения.

Йогистът Елизабет Гигова ще покаже интересни и полезни йога практики. Педагог и кинезитерапевт по образование, в практиките си Елизабет използва похвати от лечебната гимнастика и хатха йогата.

„За важните неща“ е инициатива, насочена към подкрепа на задълбочаването на добрите взаимоотношения между директори, учители, родители и ученици. За да отговори на очакванията на всички тях, включва разнообразни активности на различна тематика – за здравето, за смеха, за развитието, за талантите и за нещата, за които не ни остава време да поговорим.

Повече информация и пълната програма на инициативата може да откриете тук.

Издателство Клет България е водещо образователно издателство у нас, част от голямата европейска издателска група Klett. Учебниците и учебните помагала с марките Анубис, Булвест 2000 и Klett, осигурявани от издателството, са символ на качество за няколко поколения български учители.

Клет България доставя на българския пазар и учебни системи и помагала за чуждоезиково обучение на KLETT, университетските издателства – Cambridge University Press и Oxford University Press, големите европейски издателства Delta, Difusión, Éditions Maison des Langues и Casa delle Lingue, както и речници и самоучители с марката PONS и Langenscheidt.

Клет България е член на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, Българо-Британската бизнес асоциация, Германо-българската индустриално-търговска камара и на Асоциация Българска книга.

www.plovdivtime.bg