Държавният куклен театър – Пловдив отбелязва 75 годишния си юбилей с постановката „Незнайко в Слънчевия град“

„Незнайко в Слънчевия град“ е история за силното желание на едно дете да бъде добро, но само за да получи своята награда.

На пресконференция, която се проведе  в Държавен куклен театър – Пловдив, режисьорът на спектакъла – Елица Петкова, разказа за мотивацията да работи именно по този текст. „Нашият герой минава през своето пътешествие. В началото той е един нахален хлапак, който подчинява вълшебствата на стремежа си да бъде различен, необикновен.

След като осъзнава, че всичко което прави, има последствия, от които не може да избяга, той става наистина добро дете. Но все пак – дете“.  Характерните кукли и впечатляващ декор, които са създали сценографите Ива Гикова и Ивайло Николов, както и прекрасната музика на Пламен Петков, изграждат на сцената един забавен, вълшебен свят, който да запали детското въображение и желание за приключения.

С невероятен хъс и енергия младите актьори оживяват героите, които ни разсмиват, натъжават и даже на моменти ни ядосват. Чистосърдечно и наивно. Точно както го правят децата.

Незнайко в Слънчевия град

ПО НИКОЛАЙ НОСОВ

ДРАМАТИЗАЦИЯ И РЕЖИСУРА: Елица Петкова
СЦЕНОГРАФИЯ И КУКЛИ: Ива Гикова и Ивайло Николов
КОМПОЗИТОР: Пламен Петков
УЧАСТВАТ: Велизар Евтимов, Венцеслав Димитров, Даниела Русева, Елин Стоянова, Ивелин Николов

Снимки: Ванеса Попова

„Незнайко в Слънчевия град“ е история за силното желание на едно дете да бъде добро, но само за да получи своята награда. А именно вълшебната си пръчица! Сбъдването на желанието му го въвлича в приключение, което води след себе си големи последствия, за които той все още не е готов. Без да поглежда назад Незнайко смело размахва вълшебната пръчица пред очите ни докато не стига до най-голямата магия, на която е способен човек-да бъдеш добър, защото искаш да си такъв!

След първата си среща с публика – студенти от ВУЗ-овете по изкуства в Пловдив и колеги артисти през месец декември, представлението и творческият му екип с нетърпение очакват децата и техните родители!

Заповядайте тази събота, 15 януари, в салона на Държавен куклен театър – Пловдив от 10:30, 11:45 и 18:00 ч. „Незнайко в Слънчевия град“ е първото събитие, с което театъра отбелязва своя 75-ти юбилей! 

Билети – на касата на театъра и в мрежата на Eventim. 

m.filibe.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.