Пловдив отбелязва 174-тата годишнина от рождението на Христо Ботев

Пловдив отбелязва 174-тата годишнина от рождението на Христо Ботев

В Пловдив, 174-тата годишнина от рождението на Христо Ботев ще бъде чествана на 6 януари 2022 година, четвъртък, от 13.15 часа пред паметника на поета-революционер в Цар Симеоновата градина.

В ритуала, организиран от Община Пловдив, ще участват почетни формирования от Пловдивския гарнизон – Военен духов оркестър, представителен взвод, венценосци.

Ще бъдат положени венци и цветя на паметника. Слово за делото и живота на великия българин ще произнесе Марина Узунова, ученичка в 11 клас, председател на Ученическия парламент на ЕГ“Пловдив“. Водещ ще бъде Мария Генчева- актриса в Драматичен театър Пловдив.

В церемонията ще вземат участие Народни представители от 16 МИР Пловдив -град, Кметът на Община Пловдив, Областният управител на област Пловдив, представители от Областната администрация, Председателят на Общински съвет – Пловдив, общински съветници, зам.-кметове, районни кметове и представители от общинската администрация, Общественият посредник на Община Пловдив, Командването на Пловдивския гарнизон, представители на армията, на Българската православна църква, политически и обществени организации, медии.

m.filibe.com