Последен за годината концерт на „Биг Бенд Пловдив“

Днес завършват безплатните концерти на две от пловдивските музикални емблеми – „Биг Бенд Пловдив“ и „Духов оркестър Пловдив“.

Заключителният концерт на „Биг Бенд Пловдив“ е на пл. „Стефан Стамболов“ в града, с диригент Николай Гешев и солист Едит Унджиян.

Началото е в 12.00 ч. на сцената пред община Пловдив.

Това е третият концерт на „Биг Бенд Пловдив“ в рамките само на няколко дни на територията на район Централен. В предишните дни, бендът зарадва също и жителите на Район Северен – парк Рибница, Район Тракия – „Парк 2019“ и в Район Западен, до елхата в новия парк.

„Биг Бенд Пловдив“ е създаден в началото на 2000-та година. Изцяло съставен от професионални музиканти, бендът бързо се превръща в една от музикалните емблеми на Пловдив. Основател, ръководител и диригент на оркестъра е Николай Гешев. Лесно разпознаваем, темпераментен на сцената и много обичан от своята възторжена публика – така най-кратко може да се опише присъствието на Биг Бенда. В годините на своята дейност „Биг Бенд „Пловдив“ е осъществил многобройни концерти из цялата страна.

Участник е в джаз фестивали, музикален домакин на тържествени церемонии, неизменен участник във всички значими национални чествания в Пловдив и празнични програми по повод Великденски и Коледни празници, 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, 6 септември – Ден на Съединението на България и Празник на Пловдив и други.

Репертоарът им е изключително широк – от класически джаз до съвременни латино и поп изпълнения. Оркестърът има осъществени множество проекти с почти всички изявени джаз и поп изпълнители в България. От няколко години си партнира на сцената и с талантите на „Арт Войс център“ с ръководител Руми Иванова./bnr