Актриса, Ан Енрайт

АКТРИСА
Ан Енрайт

Стр.   360
Цена: 22 лв.
ISBN: 978-619-759-666-3

Нора пише книга за майка си – знаменитата ирландска актриса Катрин О’Дел. Разказът за живота ѝ се преплита със собствената история на Нора и с бурната история на модерна Ирландия. Енрайт разгръща вечната тема за отношенията между майка и дъщеря в роман за славата и нейните сенчести страни, за обичта и насилието, за вътрешното опустошение и надеждата. Читателят е въвлечен в завладяващо пътуване в спомените: понякога забавно, понякога болезнено. Дали то ще открие истината за изгубените любими хора и за това кои сме ние без тях?

„Смес от лирична проза, непосредственост, топлина и емоционална дълбочина.“
Къркъс Ривюс

„Оголен от всякаква сантименталност, резултатът е критика, изповед, любовно писмо – и още един блестящ роман от Ан Енрайт.“
Уошингтън поуст

„Опияняващ.“
Ню Йорк Таймс

Ан Енрайт е ирландска писателка, авторка на романи, разкази и есеистична проза. Родена през 1962 г. в Дъблин, 1962 г., където завършва английска литература и философия в „Тринити Колидж“. Романът ѝ „Събирането“ е удостоен с наградата „Ман Букър“ през 2007 г. „Актриса“ е седмият ѝ роман, селектиран в дългия списък на престижната британска Женска награда за художествена литература (2020 г.).