Имало едно време… два пъти, Франк Тилие

ИМАЛО ЕДНО ВРЕМЕ…ДВА ПЪТИ
Франк Тилие

Стр.   448
Цена: 20 лв.
ISBN: 978-619-164-431-5

Седемнайсетгодишната Жули изчезва през 2008 г., оставяйки една-единствена следа – велосипеда си, облегнат на дърво в гората. Това нещастие разтърсва Сагас, малко градче в планината, и смазва психически бащата на момичето – лейтенантa от жандармерията Габриел Москато, който започва разследване колкото безнадеждно, толкова и задълбочено и напрегнато.

В стремежа си да разбере какво се е случило с дъщеря му, един ден той се завръща в Сагас и се озовава в хотел „Фалез“, където Жули е работила лятото, преди да изчезне. Собственикът му дава достъп до регистъра на гостите и го настанява в стая 29 на втория етаж. Изтощен, Москато заспива и се буди посред нощ от силен шум – нещо се блъска в прозорците. Навън валят мъртви птици. Но това не е единственият странен факт. Габриел се оказва в стая 7 на партера на хотела. Объркан, той отива на рецепцията да изясни случилото се и там научава, че годината е 2020-a и са минали 12 години от изчезването на дъщеря му. Години, от които той няма никакъв спомен…

Мрачна и потискаща атмосфера, тайно общество с ужасяващи практики, провокиращи персонажи и разследване, което ще ви отведе до най-тъмните кътчета на човешкото съзнание – Франк Тилие се нарежда сред безспорните майстори на криминалния роман.

Виртуозно изпълнение, в което ще загубите всякакъв ориентир.
Сандрин Байо, Le Parisien

Интригуваща история, която за пореден път доказва умението на Тилие да ни държи в напрежение. Истинско изкуство!
Бернар Лею, RTL

Франк Тилие (р. 1973) е писател и сценарист, автор на няколко бестселъра в родната си Франция, където живеe до днес. Преди да започне да пише, работи като компютърен инженер в продължение на 10 години. Първият му роман, „Синдром Е“, е публикуван в САЩ. Романите му са носители на десетки литературни награди и са филмирани неколкократно.

За да направи историите си възможно най-реалистични, Тилие посвещава поне шест месеца за проучване на информация по темите, които иска да разгледа – интервюира лекари, следователи, юристи и др, за да има възможност да създаде напълно достоверен и въздействащ роман.