Марая Кери. Смисълът, Марая Кери, Микаела Анджела Дейвис

МАРАЯ КЕРИ. СМИСЪЛЪТ
Марая Кери, Микаела Анджела Дейвис

Стр.    384
Цена:  24.95 лв.
ISBN:  978-619-749-434-1

Мигновеният №1 бестселър на New York Times

Световната икона, многократно награждаваната певица, авторка на песни, продуцент, актриса, майка, дъщеря, сестра, разказвач на истории и артистка най-накрая разказва без филтри историята на живота си в „Марая Кери: Смисълът“.

Отне ми цял един живот да събера куража и да добия яснотата, необходими за написването на тези мемоари. Искам да разкажа историята на моментите – на възходите и паденията, на триумфите и травмите, на провалите и мечтите, които ме направиха човека, който съм днес.

Макар че в хода на кариерата ми са разказвани много истории за мен и за изложения на общественото внимание личен живот, досега беше невъзможно да комуникирам сложността и дълбочината на преживяното от мен в една статия в списание или в десетминутно телевизионно интервю. А и в тях думите ми винаги са пречупени през призмата на някого другиго, за да удовлетворят нечие желание да бъда поставена в рамка.
Тази книга съдържа спомените ми, неуспехите ми, страданията ми, оцеляването ми и моите песни. Без филтри. Върнах се обратно в детството си и дадох глас на изплашеното малко момиченце вътре в мен.

Дадох думата на онази изоставена и амбициозна девойка. Предадената, но триумфираща жена, която съм днес, разказва нейната история.
Беше ми невероятно трудно, изцеляващо и смиряващо да напиша тези мемоари. Искрено се надявам, че ще придобиете ново разбиране не само за мен, но и за силата на човешкия дух.
С обич,
Марая

„Марая Кери: Смисълът“ е разтърсваща изповед, наситена с болка и страдание, но преди всичко това е една вдъхновяваща история за оцеляването и смелостта, за целебната сила на музиката и спасението, което тя носи. Марая Кери е моят Феникс – единствена, недостижима, вечна.
Мария Илиева, певица и музикален продуцент

„Пълен триумф за Кери… Написаното в тази книга ти спира дъха. Кери е представена както като музикален гигант, така и като духовна сила – непоклатима, самоосъзната, а също така и забавна по нейния царствен начин.“
— The New York Times

„Марая Кери: Смисълът“ веднага се превръща в класика сред книгите на поп дивите.“
— Rolling Stone

„Мемоарите на Марая Кери са най-доброто ѝ изпълнение.“
— L.A. Times
„Внимателно съставен автопортрет на една от най-невероятно характерните, често неразбрани изпълнителки на цяло поколение.“
— The Guardian

„Вълнуващо четиво… Предлага дълбочина и ценен контекст за разбирането на една звезда… Изключително интересна приказка за една жена, която създава хармония от несъвместимите елементи на своя живот.“
— Time Magazine

„Официално след новата книга на Марая Кери: намираме се в златния век на мемоарите на знаменитости.“
— The New York Post

Марая Кери е американска певица с чернокож баща и майка ирландка. Тя е носител на множество награди като певица, автор на песни, продуцент, актриса, предприемач и филантроп. Записала е петнайсет студийни албума и държи множество музикални рекорди, включително за соло изпълнител с най-много номер 1 сингли в историята.

Носителка е на много отличия и награди през кариерата си, включително Наградата на Конгреса за благотворителната си работа с младежи чрез Camp Mariah на Fresh Air Fund. Има звезда на Алеята на славата на авторите на песни. Кери остава завинаги благодарна и лоялна към своето световно семейство от фенове.
Госпожа Кери е майка на две деца – Марокън и Монро.

Микаела Анджела Дейвис е награждавана писателка, активистка, продуцент и културен коментатор. Тя е редактор ветеран за мода, красота и култура със специален фокус върху разказването на истории за идентичността и културата на чернокожи жени.