Словник, Виктория Бешлийска

СЛОВНИК
Виктория Бешлийска

Стр.    328
Цена:  25 лв.
ISBN:  978-619-151-743-5

Място за събиране на свят и слово, родено от ПО ДИРИТЕ НА ДУМИТЕ и ГЛИНА!
Словникът на Виктория Бешлийска е колкото авторски продукт, толкова и лично изживяване за всеки. Зад красивите корици се крият пъстри думи и бели страници за създаване на лични истории.

Словник – твоето място за думи и писане на ръка

Вдъхновен от романа „Глина“ и блога „По дирите на думите“, Словникът започва с 90 поетични, архаични или рядко срещани български думи, събрани от Виктория Бешлийска, за да продължи с написаното от всеки читател. Няма рецепта, няма рамки, иска се само една дума – за да постави начало. И да извика други след себе си.

След излизането на романа „Глина“ получих множество благодарствени съобщения от читатели с думата спасение, присъстваща в тях. Често се срещаше и още една дума – магия – разказва Виктория Бешлийска. – Дълбоко вярвам именно в тази вездесъща сила на словото: да лекува и преобразува. Създадох този Словник като място за споделяне на езика и неговата съзидателна енергия.“

Виктория Бешлийска е филолог по образование и откривател по призвание. Работила е като учител и редактор на художествена литература. Днес професионалният й път е свързан с маркетинга. Автор е на „По дирите на думите“ – блог, който събира стари български думи, лични спомени и истории.
„Глина“ е дебютният роман на Виктория. Излязъл в края на 2020 г., той се превърна в абсолютен феномен и до днес не слиза от челните места на класациите.